About

Soms kom je iemand op je pad tegen en lijkt het alsof het Universum dit zo heeft georkestreerd. Je komt diégene tegen die jouw de levenslessen laat ervaren die je zo hard nodig had. Wij geloven dat uit zo'n ontmoeting enorme creatiekracht kan ontstaan. Visies, overtuigingen, passies en liefde die samensmelten tot een prachtig product.

Als je openstaat voor wat het Universum jou te bieden heeft komen er ervaringen op je pad waar je nooit over durfde te dromen. Maar ooit droomde ik ervan als jong meisje naar Nepal te reizen vanwege het spannende stripverhaal Kuifje in Tibet waar Kuifje op zoek gaat naar een mogelijk verongelukte vriend in de Himalaya. Het verhaal neemt je mee naar de lokale kruidenmarkten in New Delhi, Kathmandu, de Himalaya, kloosters, monniken en het boeddhisme, sherpa’s en de gevreesde Yeti. Toen ik jong was werd ik gefascineerd door dit verhaal en heb ik een expositie in het Volksmuseum van Leiden bezocht waar Nepal werd uitgelicht. Mijn grootmoeder bracht mij hierheen en zij was ook erg geïnteresseerd in het boeddhisme en Hindoeïsme mogelijk door haar tijd dat zij in Indonesië woonde. Mijn grootmoeder had beelden van verschillende goden, een klankschaal, wierook en nog meer kenmerkende voorwerpen uit het oosten. Het voelde heel speciaal om een grootmoeder te hebben die van deze bijzondere voorwerpen bezat. 

Toen ik ouder werd leerde ik meer over haar tragische verhaal in Indonesië in de oorlog. Ze leerde mij normen en waarden over voeding (honger), respect naar ouderen en dat je het leven moet waarderen zoals het komt. Dankbaarheid voor je gezondheid en rijkdom. Zij leerde mij ook over God in welke vorm dan ook en dat alles en wij allemaal energie zijn.

Na het overlijden van mijn grootmoeder brak voor mij een onrustige periode aan. Het verliezen van een dierbare is altijd moeilijk maar dit verlies werd overschaduwt door de Chronische ziekte van Crôhn. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn fysieke en emotionele gezondheid. Soms kruipend mijn weg gevonden door alle life events. En vaak zoekende naar betekenis van dit leven. Waar kan ik waarde vinden in het leven en waar kan ik waarde toevoegen. Ik vond mijn roeping als Vaktherapeut Beeldend en na het afronden van deze opleiding zat ik vier dagen later in Nepal in Kathmandu bij Stichting INSPIREnepal om vrijwilligerswerk te doen. Mijn man volgde twee maanden later en daar hebben we samen nog een maand vrijwilligerswerk gedaan en rond gereisd.

In die maanden is het verlangen ontstaan om iets blijvend op te zetten in Nepal (en om regelmatig terug te kunnen keren). Want deze maanden waren onvergetelijk.

Deze reis heeft mij in proces gebracht tot persoonlijke groei en ontwikkeling. In jaren die volgen ben ik ongelofelijke bijzondere mensen tegen gekomen die een belangrijke rol spelen in de onderneming die is ontstaan. Lees meer over deze bijzondere mensen in mijn blogs.

My Unalome is een onderneming dat uit liefde en vriendschap is ontstaan. Mijn dank is het grootst aan mijn liefste vriendin en Co-founder Ditka de Groot, zonder haar was het niet gelukt om My Unalome zo snel te creëren. En ook een speciale dank aan mijn man Nico Braem die altijd in mij en mijn wildste avonturen heeft geloofd. 

En dank aan jou voor het bezoeken van mijn website.

Namasté 

Liefs,
Mariella