Ontmoet Ditka

Ditka het creatieve brein achter de ontwerpen van de tassen en Co-founder van het merk My Unalome. Altijd de droom gehad om een eigen tassenlijn uit te brengen maar nooit de moed en de middelen om zo’n groot avontuur aan te gaan. En wat een avontuur zijn we samen aangegaan. Samenwerken, creëren en reizen heeft onze vriendschap voor altijd verankerd.  

Ditka en ik hebben elkaar drie jaar geleden ontmoet dankzij een gezamenlijke vriendin en Essentiële oliën. Al snel wisten wij dat we een bijzondere connectie met elkaar hadden. Een relatie die sterk gegroeid is met de jaren en niet vanzelf maar door er echt voor elkaar te zijn. In mooie en lelijke momenten. We zijn vaak elkaars grootste spiegel waarin we leren ongewenste patronen te doorbreken. En daar is moed en vertrouwen voor nodig.

Met deze moed en vertrouwen gingen we samen naar Nepal onze droom waar maken om een tassenlijn te produceren voor Essentiële oliën. En niet alleen om ‘iets’ te produceren maar ook om iets van waarde toe te voegen in Nepal. Waar ik voor de derde keer terug ging en wist en voelde hoe bijzonder dit land is, wist ik dat Ditka dit direct ook zo zou ervaren.

Zij is iemand die het liefst verbinding maakt met mensen en ervoor kiest om het moois in andere te zien. Nepalese staan bekend om hun gastvrijheid en hebben een ontwapenend effect op mensen. Heel anders dan de verharding die je vaak bij westerse ervaart. Beide weten wij van onszelf dat we vaak onbewust een muur of schild optrekken rondom mensen waardoor we dit mooie niet altijd in andere kunnen zien. Iets wat we niet willen maar soms gewoon gebeurd. In Nepal voelt het voor ons alsof we dat schild niet nodig hebben, ons muurtje blijft ook thuis. We zijn in het moment. 

Of het ligt aan het land, de energie, de cultuur of de reis die we ervoor hebben gemaakt het is een heerlijke beloning om je zo te voelen. Niet voor niets reizen duizenden mensen per jaar naar Nepal voor bezinning, retraits of andere spirituele reizen. En uiteraard ook voor de prachtige bergen, natuur en vrijwilligerswerk.

Voor Ditka was het een hele ervaring om zover te reizen met onderliggende spanning en angst. Maar zodra zij in Nepal aankwam leek het als een deken van haar af te vallen. Deze reis heeft niet alleen onze vriendschap versterkt maar ook een vuur in haar aangewakkerd wat haar elke dag doet groeien. Anderhalf jaar later is zij ook haar eigenbedrijf begonnen. Een langgekoesterde droom die is uitgekomen. Ditka is een zeer getalenteerde dierentrainer die zich momenteel voornamelijk richt op honden. Zij richt zich volledig op de behoefte van het dier. Momenteel werkt zij aan het ontwerpen van een speciale halsband voor honden en een riem met tassen voor de baasjes. Deze laat zij ook produceren in Nepal door onze lokale tailor. Met leer dat op natuurlijke manier is gelooid en vanuit eerlijke handel komt. Geïnspireerd op haar ervaring in Nepal heeft haar bedrijf de naam Pashu Training gekregen. Pashu betekend dier in het Nepalees. Zie meer op www.pashutraining.nl

Het is prachtig om te zien hoe een beetje moed, passie, liefde als zuurstof kunnen werken voor een vuur dat wachtte op ontbranding.

Haar nieuwe producten zullen onder ons merknaam My Unalome uiteraard ook via deze website te koop zijn.

   

Laat een reactie achter